پلی اولفین ها چیست؟ پلی الفین یکی از اعضا خانواده ترموپلاستیک ها می باشد. پلی الفین ها در اصل همان پلی اتیلن و پلی پروپیلن ها می باشد که در فرآیند شیمیایی پلیمریزاسیون به ترتیب به اتیلن و پروپیلن تبدیل می شوند. این ماده اغلب از نفت و گاز طبیعی به بر گرفته می شود، اما امکان تولید این ترکیب مولکولی از منابع تجدیدپذیر (مانند نیشکر) نیز وجود دارد. اصلی ترین دلیل محبوبیت این ماده تطبیق پذیری آنها است، که باعث گردیده به پرمصرف ترین نوع پلاستیک تبدیل شود. این ماده تقریباً ۵۰ درصد از پلاستیک مصرفی اروپا را در بر گرفته است.
شاید توضیحات بالا کمی برای شما گنگ و نامفهوم باشد و به طور دقیق تعریف پلی الفین و فرآیند تولید آن را درک نکرده باشید. همانطور که در سطر اول گفتیم پلی الفین در اصل یکی از اعضای خانواده ترموپلاستیک ها است که در فرآیند شیمیایی پلیمریزاسیون از پلی اتیلن به پلی پروپیلن تبدیل می گردد. بدین ترتیب در ادامه به ۲ موضوع کلیدی در درک پلی الفین ها یعنی ترموپلاستیک چیست؟ و پلیمریزاسیون چیست می پردازم تا درک بهتری از این مبحث کسب کنید.
ترموپلاستیک چیست؟ ترموپلاستیک (thermoplastic) در اصل به خاصیت گرم و نرم پلاستیک اشاره دارد. این ویژگی را برخی از پلاستیک ها دارا هستند، یعنی در برابر حرارت و گرما بسیار نرم و قابل شکل پذیر هستند به طوری که حتی در پایین ترین ضخامت ها امکان تولید محصولات مختلف را دارند، که پس از سرد شدن دوباره سفت و مستحکم می گردد. از دیگر ویژگی های مهم ترموپلاستیک ها که باعث مصرف بسیار گسترده آن در زندگی روزمره همه ما شده است، امکان تکرار این فرآیند گرم و سرد کردن، بار ها و بار ها بدون ایجاد تغییری قابل ملاحظه در خواص و ویژگی های آن است.
پلیمریزاسیون چیست؟ پلیمریزاسیون (Polymérisation) فرآیندی است که مولکولهای ساده و کوچک (مونومر ها) با هم پیوند مولکولی انجام داده و به یک مولکول بزرگ تر همراه با جرم مولکولی چند برابری به نسبت مولکول اولیه به دست می آورد. به این فرآیند در علم شیمی، پلیمریزاسیون می گویند.
امید واریم با درک کامل ترموپلاستیک ها و فرآیند شیمیایی پلیمریزاسیون به درک بالایی از پلی اولفین ها دست پیدا کرده باشید.
در ادامه به بررسی دقیق تر این ماده و کاربرد های گسترده آن در زندگی همه ما و صنایع مختلف می پردازیم.
خواص و ویژگی های پلی اولفین چیست؟
به طور کلی در فرآیند پلیمریزاسیون ۴ نوع پلی الفین به دست می آید که به طور گزینه ای به توضیح هر یک پرداخته ایم.
LDPE (پلی اتیلن سبک با چگالی کم): پلی اتیلن هایی که در محدوده چگالی ۰٫۹۱۰ ۰٫۹۴۰ g/cm3 قرار می گیرند را پلی اتیلن سبک یا LDPE می گویند. می تواند دمای ۸۰ درجه سانتی گراد را به طور مداوم و ۹۵ درجه سانتی گراد را برای مدت کوتاهی تحمل کند. پلی اتیلن سبک در انواع شفاف یا مات، انعطاف پذیر و سخت مورد مصرف قرار می گیرد.
برای مشاهده محصولاتی که از پلی اتیلن های سبک تولید می شود و همه روزه همه ما در حال مصرف آن ها هستیم، مطلب انواع نایلون های بسته بندی را مشاهده کنید.
LLDPE (پلی اتیلن سبک با چگالی کم خطی) : اساس یک پلی اتیلن خطی با تعداد قابل توجهی شاخه های کوتاه است که معمولاً از طریق همپلیمریزاسیون اتیلن با الفین هایی با زنجیره بلندتر ساخته می شود. LLDPE نسبت به LDPE استحکام کششی بالاتر و مقاومت در برابر ضربه و سوراخ شدن بالاتری دارد. بسیار منعطف است و در برابر فشار کشسانی قابل ملاحظه ای دارد. می توان از آن برای ساخت لایه های نازک تر استفاده کرد و در برابر مواد شیمیایی مقاومت خوبی دارد. خواص الکتریکی خوبی دارد. با این حال، پردازش و تولید مواد خام آن سخت تر و به آسانی LDPE نیست.
HDPE (پلی اتیلن با چگالی بالا) : به دلیل نسبت استحکام به چگالی بالا شناخته شده است. چگالی HDPE می تواند از ۰٫۹۳ تا ۰٫۹۷ g/cm3 یا ۹۷۰ kg/m3 باشد. اگرچه چگالی HDPE فقط اندکی بیشتر از پلی اتیلن با چگالی کم است، HDPE انشعاب کمی دارد و به آن نیروهای بین مولکولی قویتر و استحکام کششی بیشتری نسبت به LDPE میدهد. همچنین سخت تر و مات تر است و می تواند دماهای بالاتر (۱۲۰ درجه سانتیگراد برای دوره های کوتاه) را تحمل کند.
PP (پلی پروپیلن) : پلی پروپیلن ها پلاستیکی است که کمترین چگالی را دارد، بین ۰٫۸۹۵ تا ۰٫۹۲ g/cm³. در مقایسه با پلی اتیلن، خواص مکانیکی و مقاومت حرارتی بالاتری دارد اما مقاومت شیمیایی کمتری دارد. PP معمولاً سخت و منعطف است، به ویژه هنگامی که با اتیلن کوپلیمر شود.
پلی پروپیلن ها در صنعت بسته بندی و بازار خرید و فروش با نام سلفون معروف هستند، بدین ترتیب پیشنهاد می کنیم برای درک بهتر از این محصولات مطلب انواع سلفون چیست؟ را مشاهده کنید.
پلیالفینها دارای خواص استثنایی هستند که باعث میشود آنها را در اغلب محصولات پلاستیکی مشاهده کنید. پلی الفین ها بادوام، مقاوم در برابر حرارت هستند و قادر به مقاومت در برابر اکثر انواع خوردگی شیمیایی هستند. آنها همچنین غیر سمی در نظر گرفته می شوند و به ویژه برای کاربردهایی مانند دستگاه های پزشکی و بسته بندی انواع مواد غذایی مفید هستند. آنها می توانند مستعد اکسیداسیون باشند، اما انواع افزودنی های آنتی اکسیدانی می توانند با این مشکل مبارزه کنند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور نیز می تواند مشکل ساز باشد، اما دوباره، افزودنی ها می توانند به حل این مشکلات کمک کنند.
در کل پلی الفین ها به دلیل خواص و ویژگی های منحصر به فرد و کاربردی به عنوان پرمصرف ترین مواد پلاستیکی تعریف شده اند و محدود به یک کالا یا کاربرد به خصوصی نیستند.
کاربرد های پلی الفین چیست؟
ویژگی های خاص هر نوع پلی اولفین باعث گردیده است تا هر یک برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار گیرد.
LDPE: فیلم چسبناک، کیسه های حامل، فیلم کشاورزی، روکش های کارتن شیر، پوشش کابل برق، کیسه های صنعتی سنگین
LLDPE: فیلم کششی، فیلم بسته بندی صنعتی، ظروف دیواره نازک و کیسه های سنگین، متوسط و کوچک
HDPE: جعبه ها پلاستیکی تزریقی، بطری ها (برای محصولات غذایی، شوینده ها، لوازم آرایشی)، ظروف غذا، اسباب بازی ها، مخازن بنزین، بسته بندی های صنعتی و فیلم، لوله ها و لوازم خانگی
PP: انواع بسته بندی مواد غذایی همانند بسته بندی ماست، بسته بندی شیرینی و تنقلات، ظروف ضد مایکروویو، الیاف فرش، بسته بندی و لوازم پزشکی، چمدان، لوازم آشپزخانه، تولید لوله و …
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه محصولات پلیمری و درک تفاوت های پلی الفین و پلی اتیلن پیشنهاد می کنیم مطلب تفاوت پلی اتیلن سبک (LDPE) و پلی اتیلن سنگین (HDPE) را حتما مشاهده کنید. این مطلب جامع توسط متخصصان شرکت بسپار نگار در حوزه مواد اولیه پلیمری در مدتع زمان زیادی تهیه شده و قرار گرفته است.
پلی الفین ها همه جا هستند!
برای درک بهتر گستردگی کاربرد پلی الفین ها باید بگوییم که نمی توانید تمام کالا هایی که در سرتاسر جهان از این ماده تولید می شود را بشمارید. علم پلاستیک ها را به دو دسته اصلی طبقه بندی می کند: ترموپلاستیک ها که می توانند ذوب شوند و به حالت اولیه خود بازگردند و گرماسخت ها که نمی توانند. با این حال، تعداد زیاد ترکیبات شیمیایی و پلیمریزاسیون احتمالی به این معنی است که هزاران نوع پلاستیک مختلف وجود دارد که دائماً بیشتر می شود.
اما اگر در همین لحظه به اطراف اتاق یا هر جایی که در آن نشسته اید نگاه کنید، به احتمال زیاد بخش بزرگی از اقلام پلاستیکی موجود را که مشاهده می کنید، پلی اولفین ها هستند.
رایج ترین پلی اولفین ها
پلی پروپیلن و پلی اتیلن رایج ترین پلی اولفین ها هستند.
پلی پروپیلن را در همه چیز از نی های نوشیدنی و ظروف غذا و بطری های آب قابل استفاده مجدد گرفته تا لباس های زیر حرارتی، مواد سقف، طناب های دریایی و فرش پیدا خواهید کرد. تجسم پلیمریزه شده پروپیلن، پلی پروپیلن، هم قوی و هم انعطاف پذیر است (از این رو استفاده از آن در نی های آشامیدنی)، بسیار مقاوم در برابر حرارت (که آن را در کاربردهای آزمایشی آزمایشگاهی مفید می کند) و سبک وزن است.
پلی اتیلن (PE) از طریق پلیمریزاسیون اتیلن ایجاد می شود. این رایج ترین نوع پلاستیک است که در همه جا از کیسه ها و بطری های پلاستیکی گرفته تا عایق کابل های برق و لوله های آب خودنمایی می کند.
شباهت پلی الفین با پلی اتلین
پلی اولفین اصطلاحی است که به دسته ای از پلیمرهای ساخته شده از الفین ها گفته می شود که هیدروکربن هایی با پیوند دوگانه بین دو اتم کربن هستند. پلی الفین ها به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی عالی، همه کاره هستند و به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. آنها به دلیل دوام، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر مواد شیمیایی، رطوبت و اشعه UV شناخته شده اند.
پلی الفین ها معمولاً به دو نوع اصلی طبقه بندی می شوند: هموپلیمرها و کوپلیمرها، هموپلیمرها از یک نوع اولفین مانند پلی پروپیلن (PP) یا پلی اتیلن (PE) تشکیل شده اند، در حالی که کوپلیمرها از دو یا چند الفین مختلف تشکیل شده اند. رایج ترین کوپلیمرها عبارتند از اتیلن- پروپیلن (EP) و اتیلن-وینیل استات (EVA).
پلی الفین و پلی اتیلن به دلیل طبقه بندی و ترکیب شیمیایی شباهت های زیادی دارند:
طبقه بندی پلیمر : پلی اولفین و پلی اتیلن هر دو متعلق به کلاس پلیمرهایی هستند که به عنوان اولفین ها شناخته می شوند و آنها را بخشی از دسته وسیع تر پلی اولفین ها می کند. الفین ها هیدروکربن هایی با پیوند دوگانه بین دو اتم کربن هستند. این طبقه بندی مشترک پایه و اساس بسیاری از ویژگی های مشترک آنها است. هنگام مقایسه پلی اولفین در مقابل پلی اتیلن، مهم است که بدانیم پلی اتیلن نوع خاصی از پلی اولفین است که تنها بر روی پلیمرهای مبتنی بر اتیلن تمرکز دارد.
مقاومت شیمیایی : یکی از شباهت های قابل توجه بین پلی اولفین و پلی اتیلن در زمینه پلی اولفین در مقابل پلی اتیلن مقاومت عالی آنها در برابر مواد شیمیایی است. هر دوی آنها مقاومت ذاتی در برابر اسیدها، بازها، حلال ها و مواد شیمیایی مختلف دیگر از خود نشان می دهند و برای کاربردهایی که تماس با مواد خورنده انتظار می رود مناسب هستند. این مقاومت شیمیایی به دوام و طول عمر آنها در محیطهای سخت کمک میکند، کیفیتی که هنگام در نظر گرفتن استفاده از پلی اولفین در مقابل پلی اتیلن در صنایع مختلف ضروری است.
تطبیق پذیری : هر دو پلی الفین و پلی اتیلن پلیمرهای بسیار متنوعی در مقایسه پلی الفین در مقابل پلی اتیلن هستند و در صنایع متعددی کاربرد دارند. سازگاری آنها از توانایی آنها در قالب گیری، اکسترود شدن و شکل دادن به اشکال و اندازه های مختلف ناشی می شود. پلیالفینها و پلیاتیلنها را میتوان با استفاده از تکنیکهای مختلف، مانند قالبگیری تزریقی، قالبگیری دمشی و اکستروژن فیلم، پردازش کرد که امکان استفاده از طیف وسیعی از کاربردها را فراهم میکند. این تطبیق پذیری در پلی اولفین و پلی اتیلن آنها را به گزینه های مناسبی برای صنایع مختلف از جمله بسته بندی، قطعات خودرو، مصالح ساختمانی و تجهیزات پزشکی تبدیل می کند.
اثرات زیست محیطی: هر دو پلی الفین و پلی اتیلن می توانند ویژگی های محیطی مثبتی در هنگام بررسی پلی اولفین در مقابل پلی اتیلن داشته باشند. به عنوان مثال، انواع خاصی از پلی اتیلن، مانند پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)، قابل بازیافت هستند و می توان از آنها برای تولید محصولات پلاستیکی جدید استفاده کرد. به طور مشابه، پلی اولفینهای خاص را میتوان بازیافت یا از منابع تجدیدپذیر تولید کرد و وابستگی به سوختهای فسیلی را کاهش داد. توانایی بازیافت و استفاده از مواد اولیه پایدار به پایداری زیست محیطی پلی اولفین و پلی اتیلن کمک می کند و آنها را در زمینه مقایسه پلی الفین در مقابل پلی اتیلن انتخاب مطلوبی می کند.
برای درک بهتر پلی الفین ها شباهت و تفاوت های آن با پلی اتیلن را توضیح دادیم.
تفاوت بین پلی اولفین و پلی اتیلن
در حالی که پلی اولفین و پلی اتیلن شباهت های مشترکی دارند، آنها همچنین دارای ویژگی های متمایز هستند که آنها را نسبت به یکدیگر متفاوت می کند:
ترکیب: پلی الفین اصطلاح گسترده تری است که انواع مختلفی از پلیمرهای مشتق شده از الفین های مختلف را در بر می گیرد، در حالی که پلی اتیلن به طور خاص به پلیمرهای مشتق شده از اتیلن اشاره دارد. هنگام مقایسه پلی اولفین با پلی اتیلن، توجه به این نکته مهم است که پلی اتیلن نوع خاصی از پلی اولفین است که تنها بر روی پلیمرهای مبتنی بر اتیلن تمرکز می کند. این تمایز بر ترکیب خاص پلی اتیلن در مقایسه با طیف وسیع تری از پلیمرهایی که در دسته پلی اولفین قرار می گیرند، تأکید می کند.
تراکم : پلی اتیلن بر اساس ساختار مولکولی خود چگالی های متفاوتی از خود نشان می دهد. در زمینه پلی الفین در مقابل پلی اتیلن، توجه به این نکته ضروری است که پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) چگالی بالاتر و نیروهای بین مولکولی قوی تری دارد و در نتیجه ماده سفت تری ایجاد می کند. در مقابل، پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE) چگالی کمتری دارد و انعطاف پذیرتر است. این تفاوت در چگالی بر خواص مکانیکی و کاربرد انواع پلی اتیلن مربوطه تأثیر می گذارد و آنها را برای اهداف مختلف مناسب می کند.
استحکام مکانیکی : استحکام مکانیکی پلی اولفین و پلی اتیلن می تواند متفاوت باشد. در حالی که هر دو ماده استحکام خوبی دارند، پلی اتیلن، به ویژه HDPE، در مقایسه با سایر پلی اولفین ها، استحکام کششی و سفتی بالاتری دارد. در مقایسه پلی اولفین در مقابل پلی اتیلن، مهم است که بدانیم این استحکام کششی و سختی بالاتر HDPE را برای کاربردهایی که نیاز به یکپارچگی ساختاری و ظرفیت باربری دارند، مناسبتر میکند. از سوی دیگر، پلی اولفین ها مانند پلی پروپیلن ممکن است مقاومت و انعطاف پذیری بالاتری را در برابر ضربه از خود نشان دهند، که آنها را برای کاربردهایی که چقرمگی و انعطاف پذیری حیاتی هستند، ایده آل می کند.
تفاوت در کاربری : اگرچه پلی اولفین و پلی اتیلن هر دو محدوده کاربرد وسیعی دارند، مناطق خاصی وجود دارد که در زمینه مقایسه پلی الفین در مقابل پلی اتیلن برتری دارند. پلی اتیلن با چگالی و انعطاف پذیری مختلف، معمولاً در مواد بسته بندی، کیسه های پلاستیکی، فیلم ها و ظروف استفاده می شود. توانایی آن برای پردازش آسان و خواص مانع خوب آن، آن را به یک انتخاب ارجح برای کاربردهای بسته بندی تبدیل می کند. پلی پروپیلن، نوعی پلی اولفین، کاربردهایی در قطعات خودرو، منسوجات، دستگاه های پزشکی و غیره پیدا می کند. خواص مکانیکی، مقاومت شیمیایی و مقاومت در برابر حرارت آن را برای کاربردهای مختلف مناسب می کند.
درک شباهت ها و تفاوت های پلی اولفین و پلی اتیلن، ما را قادر می سازد تا در مورد انتخاب و استفاده از آنها در صنایع مختلف تصمیمات آگاهانه بگیریم.
در اصل پلی پروپیلن و پلی اتیلن از معروف ترین پلی اولفین ها محسوب می گردد.
آیا پلی الفین ها بازیافت پذیرند؟
بله، در اصل باید گفت که پلی الفین ها از بازیافت پذیر ترین محصولات پلاستیکی است. پس از جمع آوری پسمنده های پلاستیکی بازار نهایی پلی اولفین های بازیافتی، کاربردهای غیرغذایی (ساختمان و ساختمان، محصولات کشاورزی، بسته بندی غیرغذایی) است، زیرا مقررات از استفاده از پلی الفین های بازیافتی مکانیکی در کاربردهای تماس با مواد غذایی جلوگیری می کند.
با این حال، فنآوریهای جدید بازیافت شیمیایی میتوانند امکانات بازیافت پلیاولفینها را با اجازه دادن به استفاده از تماس با غذا برای پلاستیکهای بازیافتی و همچنین بازیافت زبالههای پلی اولفینهای مخلوط، مانند بستهبندی چند لایه، افزایش دهند. البته این نکته در ایران وجود نداشته و تنها کشور های اروپایی امکان بازیافت پلی الفین ها و تولید مجدد آن با قابلیت تماس مستقیم با مواد غذایی را دارند.
متداول ترین پسمانده های بازیافت پذیر که از پلی الفین ها تشکیل شده اند که شامل ظروف تزریقی PP، ظروف فله HDPE و دیگر کالا هایی که از پلی الفین ها تشکیل گردیده است می شوند.
الاستومرهای پلی اولفین چیست؟
الاستومرهای پلی الفین یک ماده همه کاره هستند که به طور منحصر به فردی قادر به ارائه استحکام و انعطاف پذیری هستند. آنها تعادلی از خواص مشترک برای پلاستیک و لاستیک را ارائه می دهند. طیف وسیعی از الاستومرهای پلی اولفین (POE) را برای استفاده در کاربردهای مختلف، مانند نمای بیرونی و داخلی خودرو، کمربندها و شیلنگهای خودرو، چسباندن هوا، چسبهای بستهبندی، کفش، غشای سقف، کفپوش، لوله و غیره ارائه میکند.
شیرینگ پلی الفین (POF) چیست؟
فیلم انقباضی پلی اولفین (POF) در درجه اول از رزین های پلی الفین تشکیل شده است که پلیمرهای مصنوعی مشتق شده از منابع پتروشیمی هستند. LDPE و LLDPE معمولاً به دلیل خواص عالی تشکیل فیلم و انعطاف پذیری استفاده می شوند.
در نتیجه برای تولید شیرینگ پلی الفین (POF) از مواد اولیه پلی اتیلنی سبک و سبک خطی (LDPE و LLDPE) استفاده می گردد که ویژگی ها و مزایای زیادی از جمله شفافیت بالا و انقباض پذیری بالایی دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نایلون شیرینگ چیست و دیگر انواع شیرینگ حرارتی روی لینک کلیک کنید.
چرا انتخاب فیلم شیرینگ POF نسبت به PVC ارجحیت بیشتری در صنعت بسته بندی دارد؟ فیلم انقباضی شیرینگ پلی اولفین (POF) در درجه اول از رزین های پلی الفین تشکیل شده است که پلیمرهای مصنوعی مشتق شده از منابع پتروشیمی هستند. LDPE و LLDPE معمولاً به دلیل خواص عالی برای تولید انواع فیلم های انعطاف پذیری استفاده می شوند.
شفاف ترین فیلم شیرینگ : رزین های پلی الفین مورد استفاده در فیلم شرینک POF ساختاری آمورف یا غیر کریستالی دارند. این بدان معنی است که زنجیره های پلیمری به طور تصادفی مرتب شده اند که منجر به یک فیلم شفاف و انعطاف پذیر می شود.
برای تسهیل فرآیند انقباض، افزودنی های مختلفی در مخلوط رزین پلی الفین گنجانده شده است. این افزودنی ها شامل تثبیت کننده های حرارتی، کمک های پردازش و عوامل لغزش هستند. برخی از پلی الفین ها (POF) همچنین حاوی مواد افزودنی ضد مه (ضد تعریق) برای کاهش تراکم رطوبت هستند. به طور مثال در بسته بندی بسیاری از رستوران ها و فست فود ها از فیلم شیرینگ POF استفاده می گردد که به دلیل ویژگی ضد تعریق بسته بندی به دلیل دما بالا دچار تعریق یا همان رطوبت نمی گردد.
از دیگر ویژگی های کلیدی فیلم شیرینگ پلی الفین (POF) می توان به خواص آببندی عالی آن اشاره کرد که به مهر و مومهای محکم و بدون هوا کمک میکند که در نهایت به حفظ تازگی محصول کمک میکند.
شیرینگ پلی الفین دارای ویژگی و مزایایی مختلفی به نسبت شیرینگ PVC یا دیگر فیلم های شیرینگ است که شامل موارد زیر است.
فیلم نازک تر، بسیار شفاف تر و نرم و انعطاف پذیر تر به نسبت دیگر فیلم های شیرینگ است.
شیرینگ پلی الفین قوی است، شکننده نیست، و به طور یکنواخت و حرفه ای در معرض گرما جمع می شود. شیرینگ POF در معرض گرم شدن می تواند بیش از ۷۵ درصد جمع شود.
چسبناک و الاستیک است و حتی در محیط های سردتر نیز محکم و مقاوم تر می شود.
بدون بو، عاری از آلودگی و در هنگام تولید کاملا غیر سمی است و مانند شیرینگ PVC از خود گاز های سمی در هنگام تولید ایجاد نمی کند.
شیرینگ POF و به طورکلی تمام پلی الفین ها بازیافت پذیر هستند.
امان تماس مستقیم با مواد غذایی حتی در بازه های زمانی بلند مدت
انعطاف پذیر و جمع شوندگی بالای ۷۰ درصد موجب شده تا حتی اجسامی که دارای اشکال غیر معمول یا گوشه های تیزی هستند با این مدل از فیلم شیرینگ قابل بسته بندی باشند.
همانند شیرینگ PVC در برابر گذشت زمان و انبار داری، سطح آن ظاهر زرد رنگ پیدا نخواهد کرد.
به دلیل انعطاف پذیری بالا شیرینگ POF در هنگام انقباض پذریری حتی در برابر بالا ترین دما ها دچار پارگی نخواهد شد.
شرکت بسپار نگار با مشخصات زیر امکان تولید و چاپ فیلم شیرینگ POF را دارد.
رول های تک لا
رول های بغل باز (۲ لا از وسط تا شده و سپس رول شده)
رول های مرکز دوخت یا تولید شده به صورت روده ای
ارائه تمام خدمات دوخت (شیرینگ پاکتی) بغل دوخت، مرکز دوخت و سه طرف دوخت
قابل چاپ تا ۸ رنگ و ۱۲ رنگ با دستگاه های فلکسو سیلندر مرکز و هلیوگراور
امکان تولید در ضخامت های ۱۰ الی ۵۰ میکرون یا هر ضخامت اختصاصی بین بازه اعلام شده.
قابل تواید از عرض ۱۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی متر یا هر عرض اختصاصی بین بازه اعلام شده.
بررسی مشخصات و فرآیند چاپ روی فیلم پلی الفین در شرکت بسپار نگار
شرکت بسپار نگار ارائه کننده پک کامل خدمات چاپ روی انواع فیلم های انعطاف پذیر از نخستین مرحله یعنی ایده پردازی و طراحی فایل تا ساخت کلیشه و چاپ روی فیلم پلی الفین با به روز ترین ماشین آلات را پشتیبانی می کند.
فرآیند طراحی فایل لایه باز مخصوص ساخت سیلندر یا کلیشه و خود کلیشه سازی در مجموعه بسپار نگار انجام می پذیرد و برای ارائه این خدمات به دیگر شرکت ها وابسته نیست.
دستگاه های چاپی موجود در چاپخانه بسپار نگار شامل موارد زیر می باشد.
چاپ هلیوگراور عرض 60 سانتی متر مخصوص لیبل و غلاف و عرض 120 سانتی متر 12 رنگ با استفاده از سیلندر چدنی حکاکی
چاپ فلکسو سیلندر مرکز 8 رنگ عرض 150 سانتی متر با استفاده از کلیشه ژلاتینی دیجیتال
قیمت پلی الفین ها و عوامل موثر بر آن
پلی الفین ها با فرآیند پلیمریزاسیون مواد پلیمری همانند پلی اتیلن و پلی پروپیلن تولید می گردد، که فرآیند سخت و پر هزینه ای است و باعث افزایش قیمت چندین برابری مواد اولیه می گردد.
البته نوع محصولی هم که از پلی الفین ها به دست می آید در اعلام قیمت تولید موثر است اما در نظر داشته باشید که مواد اولیه پلی الفین گران قیمت تر می باشد. همچین درخواست های سفارش سازی همانند چاپ اختصاصی و دیگر موارد موثر است.
پس در نتیجه پلی الفین ها به دلیل افزایش خواص و ویژگی ها همانند افزایش شفافیت چشمگیر محصول نهایی تولید شده، قیمت بالاتری از مواد اولیه معمولی دارد.
برای اطلاع از قیمت چاپ و تولید محصولاتی که از پلی الفین ها به دست می آید با کارشناسان فروش ما ارتباط برقرار کنید.