چاپ سیلک یکی از روش های چاپی است که به دلیل عدم محدودیت چاپ روی انواع جنس ها، قیمت مناسب و امکان اجرا در تعداد پایین محبوبیت بسیار بالایی دارد. چاپ سیلک یا همان چاپ دستی بر روی انواع کیسه های پلاستیکی، پاکت بسته بندی، پوشاک، پارچه، انواع کاغذ، چوب، سرامیک و بی شمار محصول دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. ما در این مطلب به طور جامع و تخصصی به بررسی چاپ سیلک نایلون و چاپ سیلک نایلکس می پردازیم.
شرکت بسپار نگار از سال ۱۳۷۶ به صورت تخصصی در حال فعالیت در صنعت چاپ فیلم های انعطاف پذیر و ارائه خدمات چاپ سیلک بر روی کیسه های پلاستیکی در انواع دسته موزی، دسته تقویت، دسته رکابی، دسته بندی و انواع پلاستیک های بسته بندی می باشد.
تمامی خدمات چاپ بر روی انواع پاکت های بسته بندی هم پشتیبانی می گردد.
شرکت بسپار نگار انواع پاکت های بسته بندی و کیسه های دسته دار پلاستیکی را در رنگبندی و سایزبندی های مختلف در انبار های خود موجود داشته و خدمات چاپ سیلک در سریع ترین زمان پشتیبانی می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران فروش ما ارتباط برقرار کنید.
سیلک یا چاپ دستی، چاپ روی انواع صفحه تخت و انعطاف پذیر یا همان فرآیند انتقال یک طرح از روی شابلون بر روی یک سطح صاف با استفاده از صفحه مشبک، جوهر و اسکریج است. پارچه، کاغذ و پلاستیک رایجترین سطوحی هستند که با روش چاپ سیلک انجام می گردد، اما با جوهرهای تخصصی میتوان روی چوب، فلز، پلاستیک های خاص و حتی شیشه نیز چاپ کرد.
کل فرآیند این روش چاپی شامل ایجاد یک شابلون روی یک صفحه مشبک ظریف و سپس فشار دادن جوهر (یا رنگ) برای ایجاد اثری از طرح شما بر روی سطح زیرین است.
به این روش چاپی، سیلک اسکرین یا چاپ دستی می گویند، بر خلاف انتظار این روش دستی با چاپ واقعی بسیار مشابه است.
نحوه ایجاد شابلون می تواند بسته به مواد مورد استفاده متفاوت باشد. تکنیک های مختلف استنسیل (پوش) عبارتند از:
طرح هایی که با استفاده از تکنیک چاپ روی صفحه انجام می شوند ممکن است فقط از یک سایه جوهر یا چند رنگ استفاده کنند. در مورد اقلام چند رنگ، رنگ ها باید در لایه های جداگانه و با استفاده از شابلون های جداگانه برای هر جوهر اعمال شوند.
بدون در نظر گرفتن اجسامی که امکان چاپ سیلک دارند، کاربرد اصلی چاپ سیلک برای مصارف کم حجم ۵۰ الی ۱۰,۰۰۰ عدد می باشد، دلیل اصلی استفاده از آن هم هزینه کمتر، عدم پرداخت هزینه سیلندر یا کلیشه های چاپی و امکان چاپ در حجم های محدود می باشد و اغلب برای مصارف مشاغل و کسب و کار های نوپا یا کاربری های تبلیغاتی استفاده می گردد.
فناوری سیلک یک روش چاپی همه کاره است و نتایج چشمگیری را در صنایع مختلف ارائه می دهد.
برخی از متداول ترین کاربرد های چاپ سیلک شامل موارد زیر می باشد.
از عمده ترین کاربرد های چاپ سیلک که همه بدون آن که اطلاع داشته باشیم از آن ها استفاده کردیم و یا تبلیغات آن توجه ما را جلب کرده است، چاپ سیلک روی پلاستیک به خصوص چاپ سیلک نایلون و چاپ سیلک نایلکس است.
شرکت بسپار نگار برای برطرف سازی سفارشات کم حجم و خرده چاپی از به روز ترین ماشین آلات چاپ سیلک اتوماتیک در خط تولید خود بهره می برد و با ثبت سفارش شما عزیزان در سریع ترین زمان خدمات چاپ سیلک و تحویل محصول را پشتیبانی می کند.
شرکت بسپار نگار بدون محدودیت قابلیت چاپ سیلک روی انواع محصولات پلیمری و غیر پلیمری انعطاف پذیر را دارد.
برای کسب اطلاعات کامل در رابطه با انواع روش های چاپ روی نایلون و نایلکس اینجا را کلیک کنید.
متداول ترین درخواست چاپ سیلک روی پلاستیک متعلق به نایلون تبلیغاتی دسته دار یا نایلکس تبلیغاتی دسته دار است. کیسه های پلاستیکی به دلیل قیمت مناسب و تبلیغات پر بازده از متداول ترین درخواست های چاپ با روش سیلک می باشد.
چاپ سیلک روی محصولات پلاستیکی کمی متفاوت تر از دیگر روش های چاپی است، به این دلیل که از رنگ و حلال های خاص که امکان باقی ماندن روی سطح پلاستیک را داشته باشد استفاده می گردد.
اغلب سفارشات چاپ سیلک روی پلاستیک مختص به کیسه های دسته دار پلاستیکی است که شامل موارد زیر می باشد.
سفارشات چاپ سیلک روی پلاستیک اغلب به کیسه های دسته دار پلاستیکی که در بالا قید شده محدود می شود.
برای مشاهده انواع پلاستیک های دسته دار اینجا را کلیک کنید.
چاپ سیلک بدون محدودیت روی هر نوع پلاستیک انعطاف پذیر قابل اجرا می باشد اما تنها روی محصولات و پلاستیک های دسته دار موجود در انبار قابل اجرا می باشد و به دلیل حجم پایین سفارش امکان تولید سایز یا نمونه اختصاصی مقدور نیست.
شرکت بسپار نگار کیسه های دسته دار پلاستیکی در انواع بندی، موزی، تقویت، رکابی در سایز و رنگبندی های گوناگون موجود کرده و امکان ارائه خدمات چاپ سیلک روی نمونه های موجود در انبار را دارد.
همچنین ارائه خدمات چاپ روی انواع پاکت های بسته بندی پلاستیکی، کرافت، فویل، متالایز در سایزبندی، رنگبندی و مدل های گوناگون با روش سیلک قابل انجام است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های طراحی و چاپ پلاستیک دسته دار و قیمت هر یک روی لینک کلیک کنید.
از مهم ترین مزایای چاپ سیلک روی نایلون و نایلکس دسته دار می توان به موارد زیر اشاره کرد.
برخی از معایب چاپ سیلک عبارتند از :
چاپ سیلک با در نظر گرفتن تعداد با حداقل سفارش 100 عدد به ازای هر یک عدد قیمت گذاری می شود. تنها عامل موثر بر قیمت چاپ سیلک تعداد رنگ و میزان مصرف آن و حجم سفارش شما است.
البته نوع پلاستیک و کفیت آن هم در قیمت هر یک عدد موثر است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با هزینه های چاپ سیلک و دریافت مشاوره با کارشناسان مجرب بسپار نگار تماس حاصل فرماید.
برای مشاهده نایلون طرح دار فانتزی و عمده روی لینک کلیک کنید.
روش چاپ سیلک برای بسیاری از تولید کنندگان و طراحان به دلایل گوناگون منتخب ترین روش چاپی است که در ادامه به برخی از آن ها می پردازیم.
علیرغم محدودیت های استفاده از چند رنگ در هر طرح با چاپ صفحه، خروجی رنگی که این روش می دهد یکی از مزایای اصلی آن است.
استفاده از یک لایه ضخیم جوهر به طور مستقیم روی پارچه در چاپ روی صفحه معمولاً نتایج بسیار شدیدتر و پر رنگ و لعابی نسبت به نقاط رنگی به سبک CMYK که در چاپ دیجیتال استفاده میشود، ایجاد میکند. بنابراین، اگر به چاپی نیاز دارید که پررنگ و روشن باشد، چاپ سیلک انتخاب بهتری برای دستیابی به نتایج مطلوب خواهد بود.
به روشی مشابه، اگر یک طرح چاپی نیاز به جلوهای با بافت برجسته داشته باشد، این چیزی است که فقط چاپ سیلک میتواند به شما ارائه دهد. لایه های ضخیم جوهر اعمال شده به یک طرح اجازه می دهد تا ظاهر و احساس سه بعدی به شما القا کند.
بسیاری از مشتریان و کسب و کار های نوپا به دلیل حجم و قیمت بالا دستگاه های چاپ فلکسو توانایی پرداخت سفارشات چاپی با استفاده از این دستگاه ها را ندارند. بدین ترتیب بهترین انتخاب برای سفارشات محدود با تعداد پایین چاپ سیلک می باشد.
چاپ سیلک قدمت صدها ساله دارد، نام سیلک اسکرین در اصل از ماده ابریشم مورد استفاده در روش چاپ صفحه گرفته شده است. با این حال، این روش چاپ در طول سال ها تکامل یافته است و می توان آن را بر روی مواد متعددی مانند پنبه، پلی استر، چرم و غیره چاپ کرد. به طور گسترده ای در صنایع شرکتی و هنری استفاده می شود. بیشترین تقاضای آن در چاپ تصاویر و طرح ها بر روی تی شرت، کیف های حمل و نقل پارچه ای و پلاستیکی، هدایای شرکتی و بسیاری دیگر از کاربرد ها استفاده می گردد.
چاپ ابریشم رنگی نقطه ای یکی از رایج ترین روش های چاپ در صنعت است. یک رنگ جوهر روی یک شابلون با مش روی لباس اعمال می شود.
رنگهای نقطهای برای تولید طرحها بدون استفاده از رنگها یا افکتهای بیش از حد روی تیشرتهای پارچه ای، لوگوی شرکت، آرمها، متن، فونتها (خوشنویسی) مناسب هستند. با توجه به ماهیت چاپ، رنگ نقطه ای می تواند رنگ های زنده را اعمال کند و طرح های زنده را روی لباس ها به ارمغان بیاورد. همچنین ممکن است مطابق با کد رنگ صفحه نمایش مشابه باشد.
این روش امکان چاپ رنگی واضح و شفاف از طرح را با قیمت مقرون به صرفه در صورت زیاد بودن مقدار فراهم می کند. توصیه ما این است که طرح را در رنگ های کمتر از چهار رنگ نگه دارید تا قیمت مقرون به صرفه باقی مانده و طرح شما بهتر نمایان شود.
آیا می خواهید رنگ شیب دار زیبا روی پیراهن خود داشته باشید؟ چاپ نیمهتون که به عنوان اثر تونینگ نیز شناخته میشود، میتواند جلوههای رنگ گرادیان را نشان دهد. این افکت با چاپ نقطه های کوچک کوچک در یک رنگ به دست می آید که یک افکت گرادیان ایجاد می کند. چند رنگ نقطه ای و چند رنگ نیم تنی نیز می توانند در طراحی ترکیب شوند.
با نگاه دقیق تر، این نقاط کوچک قابل مشاهده هستند. هنگام مشاهده از فاصله دور، قابل مشاهده نیست و به عنوان یک طراحی گرادیان بصری همگن ظاهر می شود.
چاپ سیلک CMYK پیچیده ترین روش چاپ سیلک است. این فرآیند چهار رنگ (فیروزه ای، سرخابی، زرد و مشکی) را با هم ترکیب می کند تا طرحی کاملا رنگی ایجاد کند. چاپ CMYK رنگ ها را برای دستیابی به رنگ دیگری با هم مخلوط می کند. به عنوان مثال، با مخلوط کردن فیروزه ای و زرد برای رسیدن به رنگ سبز استفاده می گردد.
این یک راه هوشمندانه برای صرفه جویی در هزینه است. فرض کنید یک طرح دارای ۸ رنگ است. به جای استفاده از چاپ ابریشم ۸ نقطه ای، می توانیم با انجام چاپ CMYK که فقط از ۴ رنگ استفاده می کند، آن را به حداقل برسانیم. در همان زمان، اثر رنگ تقریبا مشابه تولید می شود.
تفاوت اصلی بین روشهای چاپ سیلک و چاپ دیجیتال این است که چاپ روی صفحه یا همان سیلک به طور دستی نیاز به چاپ و ساخت شابلون دارد، برخلاف چاپ دیجیتال که تکرار مستقیم یک طرح به صورت اتوماتیک توسط ماشین چاپ دیچیتال است.
برخلاف چاپ دیجیتال، چاپ روی صفحه از ابتدا تا انتها کاملاً با دست انجام می شود و قبل از هر چاپ نیاز به یک روش تنظیم گسترده دارد. به همین دلیل، چاپ دیجیتال عموماً برای سفارشات انبوه بزرگتر رزرو می شود تا اطمینان حاصل شود که یک فرآیند مقرون به صرفه است. برای مقادیر سفارش کمتر، چاپ سیلک به طور کلی روش متناسب تری است.
چاپ دیجیتال با استفاده از یک چاپگر پارچه تخصصی، طرح ها را به ابریشم منتقل می کند، که به روشی مشابه چاپ جوهر افشان استاندارد عمل می کند. با توجه به فناوری ساده درگیر، چاپ دیجیتال معمولاً هنگام کار با طرحهای پیچیده و دقیق که شامل چندین رنگ است، مؤثرتر از چاپ سبلک است. در حالی که چاپ سیلک امکان استفاده از بیش از یک رنگ را فراهم می کند، محدودیتی برای مقدار رنگ هایی که می توان استفاده کرد ودر چاپ سیلک جود دارد.
در چاپ دیجیتال از تصاویر کامپیوتری استفاده می گردد بر خلاف چاپ سیلک که به ساخت شابلون برای چاپ نیاز دارد. بدین ترتیب در روش چاپ دیجیتال امکان چاپ تصویر وجود دارد اما در روش سیلک امکان ایجاد تصاویر امکان پذیر نیست.
عمده ترین اختلاف چاپ سیلک و دیجیتال در کیفیت و وضوح بالاتر چاپ سیلک به دلیل مصرف رنگ بیشتر و از طرفی عدم امکان ایجاد تصویر در چاپ سیلک است که در روش چاپ دیجیتال بدون محدودیت در رنگ امکان ایجاد پرجزئیات ترین تصاویر هم امکان پذیر است.
فرآیند طراحی با کامپیوتر و استفاده از نرم افزارهایی مانند Adobe Illustrator انجام دهید. حتما به یاد داشته باشید که طراحی های تفکیک شده به همراه خطوط ساده در چاپ سیلک بسیار موثر تر و کیفیت چاپ بالاتری دارد. پس از آن، طرح را روی وینیل انتقال حرارت چاپ کنید. طرح را با دقت بررسی کنید و مطمئن شوید که هر گونه مشکل در طراحی را اصلاح می کنید. پس از آن، تصویر را بر روی یک شابلون برش دهید و آن را در امولسیون خیس کنید. کاغذهای مقوایی را در هر کیسه ای که می خواهید چاپ کنید قرار دهید تا جوهر به طرف دیگر کیسه پلاستیکی نفوذ نکند.
کاغذهای مقوایی را در هر کیسه ای که می خواهید چاپ کنید قرار دهید تا جوهر به طرف دیگر کیسه پلاستیکی نفوذ نکند.
شابلون را از امولسیون خارج کنید و آن را به طور مناسب در محلی که طرح ظاهر می شود قرار دهید. یک نوار برای تثبیت آن بسیار مفید خواهد بود.
از تخته چوب برای ریختن جوهر روی شابلون استفاده کنید و با استفاده از اسکاج جوهر را در سراسر شابلون پخش کنید.
همانطور که اسکاج را به جلو یا عقب میبرید، مطمئن شوید که تصویر را تا جایی که میتوانید از هم عبور دهید تا به کیسه پلاستیکی منتقل شود. باز هم، در حین کار با اسکاج از زور استفاده نکنید. شما می خواهید فقط با ملایمت از فشار کمی استفاده کنید.
شابلون را بردارید و تصویر چاپ شده روی کیسه پلاستیکی را بررسی کنید. اگر آنقدر که می خواهید واضح نیست، یک بار دیگر کیسه را زیر شابلون قرار دهید و با استفاده از اسکاج جوهر را روی طرح پخش کنید. اشکالی ندارد که این فرآیند را چندین بار تکرار کنید تا به یک چاپ خوب برسید.
اگر پلاستیک را بررسی کردید و دیدید که طرح به شکل دلخواه شما منتقل شده است، قبل از شستن با مقداری آب، کل شابلون را بردارید و روی بوم قرار دهید.
در مورد کیسه پلاستیکی، آن را در جایی قرار دهید که تصویر خشک شود یا حتی از یک سشوار برای سرعت بخشیدن به فرآیند خشک شدن استفاده کنید.
برخی نکات مهم دیگر در چاپ سیلک نایلون و چاپ سیلک نایلکس :
چاپ سیلک و فلکسو کاملا از یکدیگر متفاوتند زیرا چاپ سیلک به صورت دستی است اما فلکسو یک ماشین چاپی گران قیمت و پیچیده برای چاپ روی فیلم های انعطاف پذیر است. چاپ فلکسو اغلب برای چاپ روی فیلم های پلیمری به خصوص نایلونی و نایلکسی استفاده می گردد.
به طوری کلی مقایسه دستگاه پیچیده چاپ فلکسو با روش چاپ دستی سیلک اشتباه است و از هر جهت کاربردی و روش چاپی با یکدیگر متفاوتند.
برای کسب اطلاعات کامل در رابطه با چاپ فلکسوگرافی اینجا را کلیک کنید.
تاریخچه و فرآیند چاپ سیلک در شرق چین در زمان سلسله سونگ (۹۶۰-۱۲۷۹ پ س از میلاد) برای انتقال طرح ها بر روی پارچه ها منشا گرفت. از چین، به سایر کشورهای آسیایی مانند ژاپن گسترش یافت. در ژاپن با برش کاغذ شابلون طرح را درست می کردند. مش هنوز استفاده می شد. با این حال، جوهر با برس های سفت از طریق مش روی پارچه وارد شد. ژاپنی ها به زودی این تکنیک را پذیرفتند و آن را بهبود بخشیدند و نوعی هنری به نام کاتگامی ایجاد کردند. در طول سال ها، مفهوم اصلی استفاده از صفحه نمایش مبتنی بر مش برای ایجاد چاپ ثابت باقی مانده است. با این حال، این تکنیک تکامل یافته و در دنیای مدرن بی نقص تر شده است.
چاپ صفحه در اواخر قرن هجدهم به لطف راه های تجاری با آسیا به دنیای غرب معرفی شد. با این حال، تنها زمانی که ابریشم کافی از طریق مسیرهای تجاری وارد شد، این روش چاپی در غرب به طور گسترده پذیرفته شد.
اندی وارهول، هنرمند، چاپ روی صفحه را به عنوان یک تکنیک هنری با پرتره چاپ شده خود از بازیگر زن مرلین مونرو که با رنگ های برجسته چاپ شده بود، رایج کرد.
چاپ دستی روی انواع صفحه تخت یا همان سیلک را می توان به روش های مختلفی انجام داد، اما تکنیک اصلی یکسان باقی می ماند. این فرآیند نسبتا طولانی شامل مراحل مختلفی برای دستیابی به طرح چاپی نهایی است.
در ادامه مطلب به بررسی فرآیند گام به گام چاپ سیلک بر اساس متداول ترین روش خواهیم پرداخت.
لوازم مورد نیاز برای چاپ سیلک شامل موارد زیر می باشد.
حتی با داشتن یک اتاق کار کوچک به همراه تهویه هوا مناسب می توانید به راحتی یک کارگاه کوچک و خانگی داشته باشید.
اول مرحله طرح چاپی برای اجرا چاپ سیلک می باشد، طرحی که باید روی سطح چاپ شود، روی یک فیلم شفاف استات چاپ میشود، که برای ایجاد شابلون یا صفحه نمایش استفاده می گردد.
این روش نام خود را از استفاده از صفحه نمایش (سیلک اسکرین) برای چاپ طرح برگفته است. در چاپ سیلک یک رویکرد (یک اندازه متناسب با همه) وجود ندارد، و انتخاب صفحه توری مناسب شامل ارزیابی پیچیدگی طرحی که قرار است چاپ شود و موادی که قرار است روی آن چاپ شود، می باشد.
هنگامی که صفحه مش انتخاب شد، سپس با لایه ای از امولسیون واکنش دهنده به نور پوشش می یابد.
فیلم شفاف استات که طرح را نگه می دارد، سپس به دقت روی صفحه مشبک پوشش داده شده با امولسیون قرار می گیرد. این در زیر نور بسیار روشن قرار می گیرد که باعث سخت شدن و توسعه امولسیون واکنش پذیر به نور می شود. این یک گام مهم در ایجاد اثر طراحی است، زیرا هر قسمت از صفحه که توسط طرح پوشانده شده است به صورت مایع باقی می ماند.
این مرحله زمانی پیچیده تر می شود که چندین رنگ در طراحی نقش داشته باشند، زیرا برای هر رنگ جداگانه باید از صفحه نمایش جداگانه استفاده شود. به همین دلیل است که فرآیند با دقت بالا به چاپگرهای بسیار ماهر نیاز دارد، زیرا هر شابلون باید به دقت در هر رنگ طراحی شود و سپس به طور دقیق ردیف شود تا اطمینان حاصل شود که طرح نهایی دقیقاً با طرح اصلی مطابقت دارد.
قبل از اینکه امولسیون در مناطقی که توسط طرح پوشانده نشده است سخت شود، صفحه باید برای مدت زمان معینی در معرض نور قرار گیرد. برای اینکه اثری واضح از طرح بر روی صفحه باقی بماند، هر امولسیونی که به صورت مایع باقی مانده باشد با دقت شستشو داده می شود.
هنگامی که صفحه در موقعیتی قرار می گیرد که فقط امولسیون سخت شده باقی می ماند، با دقت خشک می شود و چاپگر می تواند هر گونه اصلاحات لازم را به صورت دستی انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که چاپ به صورت دقیق و تفکیک شده روی سطح نقش می بندد. این بدان معنی است که چاپگر اکنون با یک شابلون تکمیل شده برای استفاده برای چاپ باقی مانده است.
ابریشمی که قرار است روی آن چاپ شود به صورت صاف روی ماشین چاپ گذاشته می شود (ما ذر بسپار نگار از یک چاپگر چرخشی خودکار بهره می بریم)، و صفحه با دقت در بالا در موقعیت مورد نظر قرار می گیرد و آماده چاپ است.
این زمانی است که طرح چاپ شده در نهایت شروع به واضح تر شدن می کند! صفحه روی تخته چاپ، بالای تکه ابریشم پایین می آید. یک لایه ضخیم جوهر به رنگ دلخواه به بالای صفحه اعمال می شود و یک اسکاج (تیغه لاستیکی متصل به یک دسته فلزی بلند) برای کشیدن جوهر در تمام طول صفحه استفاده می شود و کل شابلون را می پوشاند.
روش کار به این صورت است که جوهر از طریق نواحی باز شابلون فشرده می شود و به ابریشم زیرین منتقل می شود و یک الگوی جوهر در طرح مورد نظر باقی می ماند. اگر قرار است چندین محصول ایجاد شود، میتوان این کار را هر چند بار که لازم است با استفاده از همان شابلون تکرار کرد.
هنگامی که سفارش کامل شد و دیگر نیازی به شابلون نیست، صفحه با استفاده از یک مایع مخصوص برای حذف امولسیون سخت شده شسته می شود و مش را آماده می کند تا دوباره برای تولید شابلون های جدید استفاده شود.
در نهایت، جوهر با عبور دادن ابریشم از یک خشک کن مخصوص خشک می شود تا یک طرح صاف و رنگ ثابت نمایان شود. محصول نهایی بررسی و به طور کامل شسته می شود تا تمام آثار باقی مانده امولسیون از بین برود و از آماده بودن آن برای مصرف اطمینان کامل حاصل گردد.